Globoko zamrznjene 100% Pitaya kocke premera 1cm x 1cm ("cubes") so pakirane v 250g škatlicah. Vsa Pitaya v kockah je ob obiranju popolnoma zrela, predelana na vrhuncu svežine in nežno konzervirana z globokim zamrzovanjem brez kakršnihkoli dodatkov. Aroma, okus, vitamini in minerali se tako optimalno ohranijo. Bolj nežno in okusno tropsko sadje, kot je naše, ni moč dobiti.
Zahvaljujoč majhnim kockam 1cm x 1cm mm so naše Pitaya kocke idealne kot sestavina za visokokakovostne smutije in smutije. Enostavno jih je dozirati in prav tako enostavno mešati. V blender preprosto dajte želeno količino sadnih kock, dodajte druge sestavine in tekočino po vaši izbiri ter miksajte približno 60 sekund! Malo več tekočine porabimo za smutije, malo manj pa za smoothie bowl. Po nekaj poskusih se boste znašli.
Rdeč Zmajev sadež ali Pitaya je doma v subtropskih predelih in svoje ime dolguje koži, ki spominja na zmajevo kožo. Njegovo čudovito rožnato, sladko meso daje vsaki sadni skedici vznemirljivo barvo in naravno oskrbuje telo z vitamini C, E in B ter železom, kalcijem in fosforjem.
Za embalažo Pitaye v kockah smo se odločili za inovativno škatlo iz svežih drevesnih vlaken. V nasprotju z običajnimi škatlami za zamrznjene izdelke nismo uporabili klasične plastike (PE), temveč le les in celuloza z več pigmentnimi premazi. Naša embalaža je popolnoma brez plastike, ekološka in jo je mogoče 100 % reciklirati. Odvržete jo lahko v koš za papir!
Material: lesna celuloza, celuloza
Certifikati proizvajalca za gospodarjenje z gozdovi: FSC, PEFC
Recikliranje: izpolnjeno (po standardu EN 13430)
Kompostabilnost: izpolnjena (po standardu EN 13432)
Priporočeno odstranjevanje: zaboj za papir
Iz Pitaye sadnega pireja v kockah lahko pripravite sveže in zdrave smutije, okusne Pitaya skledice, sladoled, pecivo, koktajle in omake. Samo dodajte vodo, sok, mleko, jogurt ali katero drugo tekočino in se prepustite svoji neskončni kreativnosti.
Priprava Pitaya skledice je enostavna. Potrebujemo mešalnik ("blender"), s katerim zmešamo pokljubno količino Pitaye v kockah in drugo zamrznjeno sadje (banana, mango, ananas,...).
Ker je mešanica samo sadja pregosta, dodamo tekočino. Lahko je to voda, jabolčni sok, mleko (priporočamo riževo, ovseno, kokosovo)),...
Ko je zmes enakomerno premešana jo prelijemo v skledico (naša skledica iz pravega kokosovega oreha je idealna za to). Skledico dopolnimo z dodatki po naših željah. Priporočamo granolo, zdrobljene ali cele oreščke (mandelj, orehi, lešniki,...), sveže sadje (jagode, kivi, borovnice, maline,...), chia semena, kokosove lističe, kakav v prahu, čokolado, proteine v prahu, med, arašidovo maslo, datlje, mak, cimet, javorjev sirup, agavin sirup. Možnosti je neskončno, kombinacij pa toliko, da si lahko čisto vsak dan pripravite drugo edinstveno kombinacijo.
Celotna priprava skledica vam bo vzela le 10 minut vašega časa, slastnost obroka pa vam bo ostala v mislih skozi cel dan :-).
Priprava Pitaya smutija je še bolj enostavna kot priprava Pitaya skledice in do neke mere enaka. Glavni razliki sta dve: prva, da pri pripravi Pitaya smutija v mešalnik nalijemo večjo količino tekočine (pribižno 2x toliko kot za pripravo skledice) da postane redkejši in ga lahko spijemo, (medtem, ko Pitaya skledico jemo z žlico) in druga, da smuti po mešanju (načeloma) dodatno ne obogatimo z različnimi sadnimi in drugimi dodatki, kot to storimo pri skledici.
Sicer pa tako kot pri skledici potrebujemo mešalec ("blender") v katerega stresemo izbrano količino Pitaya v kockah, drugo sadje (banana, jagode, maline, borovnice, mango) ter tekočino po želji (voda, jabolčni sok, pomarančni sok, mleko, jogurt, kokosovo mleko,...). Količino tekočine prilagodimo sadju in temu, kakšno gostoto želimo. Zmiksamo in prelijemo v primeren kozarec. Dodamo kokos slamico in smuti napitek je pripravljen za popolni užitek.
Seveda želiš poiskusiti nekaj: ✅novega, ✅osvežilnega, ✅zdravega, ✅hitro pripravljenega.
Doma si pričaraj barvito💜❤️🤍 vzdušje s sadnimi pireji tropskega sadja. Tokrat mešanica sadnega pireja Acai in sadnega pireja Pitaye. Pa malo jagod🍓 in kokosa🥥 za okras.