Globoko zamrznjeni sadni pire iz Pitaye je pakiran v praktičnih vrečkah po 100 gramov. Vse sadje v vrečki Pitaya sadnega pireja je ob obiranju popolnoma zrelo, predelano na vrhuncu svežine in nežno konzervirano z globokim zamrzovanjem brez kakršnihkoli dodatkov. Aroma, okus, vitamini in minerali se tako optimalno ohranijo. Bolj nežno in okusno tropsko sadje, kot je naše, ni moč dobiti.
Rdeč Zmajev sadež ali Pitaya je doma v subtropskih predelih in svoje ime dolguje koži, ki spominja na zmajevo kožo. Njegovo čudovito rožnato, sladko meso daje vsaki sadni skedici vznemirljivo barvo in naravno oskrbuje telo z vitamini C, E in B ter železom, kalcijem in fosforjem.
Iz vrečk Pitaya zamrznjenega sadnega pireja lahko pripravite sveže in zdrave smutije, okusne Pitaya skledice, sladoled, pecivo, koktajle in omake. Samo dodajte vodo, sok, mleko, jogurt ali katero drugo tekočino in se prepustite svoji neskončni kreativnosti.
Priprava Pitaya skledice je enostavna. Potrebujemo mešalnik ("blender"), s katerim zmešamo vrečko zamrznjenega sadnega pireja Pitaya in drugo zamrznjeno sadje (banana, mango, ananas,...). Pomembno je, da je vse sadje, ki ga zmešamo res zamrznjeno, saj le tako dobimo ustrezno mešanico.
Ker je mešanica samo sadja pregosta, dodamo tekočino. Lahko je to voda, jabolčni sok, mleko (priporočamo riževo, ovseno, kokosovo)), jogurt ali kaj drugega po vaši želji.
Ko je zmes enakomerno premešana jo prelijemo v skledico (naša skledica iz pravega kokosovega oreha je idealna za to). Skledico dopolnimo z dodatki po naših željah. Priporočamo granolo, zdrobljene ali cele oreščke (mandelj, orehi, lešniki,...), sveže sadje (jagode, kivi, borovnice, maline,...), chia semena, kokosove lističe, kakav v prahu, čokolado, proteine v prahu, med, arašidovo maslo, datlje, mak, cimet, javorjev sirup, agavin sirup. Možnosti je neskončno, kombinacij pa toliko, da si lahko čisto vsak dan pripravite drugo edinstveno kombinacijo.
Celotna priprava skledica vam bo vzela le 10 minut vašega časa, slastnost obroka pa vam bo ostala v mislih skozi cel dan :-).
Priprava Pitaya smutija je še bolj enostavna kot priprava Pitaya skledice in do neke mere enaka. Glavni razliki sta dve: prva, da pri pripravi Pitaya smutija v mešalnik nalijemo večjo količino tekočine (pribižno 2x toliko kot za pripravo skledice) da postane redkejši in ga lahko spijemo, (medtem, ko Pitaya skledico jemo z žlico) in druga, da smuti po mešanju (načeloma) dodatno ne obogatimo z različnimi sadnimi in drugimi dodatki, kot to storimo pri skledici.
Sicer pa tako kot pri skledici potrebujemo mešalec ("blender") v katerega stresemo vrečko Pitaya sadnega pireja, drugo zamrznjeno sadje (banana, jagode, maline, borovnice, mango) ter tekočino po želji (voda, jabolčni sok, pomarančni sok, mleko, jogurt, kokosovo mleko,...). Količino tekočine prilagodimo sadju in temu, kakšno gostoto želimo. Zmiksamo in prelijemo v primeren kozarec. Dodamo kokos slamico in smuti napitek je pripravljen za popolni užitek.